Admitere fără taxă şi examen la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iași

Admitere fără taxă şi examen la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iași
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) din Iaşi a decis eliminarea taxei de înscriere la admiterea din luna iulie şi, totodată, a examenului pentru admiterea la facultatea de Medicină Veterinară.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului de Administraţie din dorinţa de a veni în sprijinul absolvenţilor de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăţi ale universităţii.

Astfel, candidaţii vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere care, în anii anteriori, era de 150 de lei pentru fiecare domeniu.

Prorectorul USAMV Iaşi, Costel Samuil, a declarant, potrivit AGERPRES, că s-a decis eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară din cauza pandemiei de coronavirus.

"Admiterea la toate domeniile facultăţilor USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Este vorba de nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%", a explicat Costel Samuil.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de către USAMV Iaşi este de 1.315, dintre care 850 locuri sunt finanţate de la buget.

USAMV Iaşi oferă posibilitatea candidaţilor de a se înscrie şi online, pe platforma universităţii.

Sursă foto bzi.ro.

Image