fbpx

Angajat al unui ocol silvic găsit mort, în pădure. Există suspiciuni că ar fi fost victima unei agresiuni

Image
Image

Un angajat al Ocolului Silvic Pașcani din cadrul Direcției Silvice Iași a fost găsit decedat, vineri dimineață, într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmănești, a anunțat Romsilva. Organele de cercetare penală efectuează cercetări la fața locului și au demarat o anchetă pentru a stabili cum a survenit decesul, în acest existând suspiciuni că bărbatul ar fi fost victima unei agresiuni.

"Pădurarul Răducu G., titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului și a membrelor, în apropiere fiind identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni. Răducu G., în vârstă de 50 de ani, era angajat al Direcției Silvice Iași din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva din anul 1999 și era necăsătorit. Pădurarul era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi și avea în pază o suprafață de 538 hectare", au explicat reprezentanții Romsilva.

”Este o zi tristă pentru toți colegii noștri din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, transmit condoleanțe rudelor și apropiaților pădurarului și vă asigur că întreg corpul silvic este alături de aceștia” a transmis directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Reprezentanții Romsilva spun că, din nefericire, cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice. Numai în primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar în ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3.140.000 hectare fond forestier proprietarea publică a statului și asigură servicii silvice pentru 1.126.000 hectare fond forestier aflat în alte forme de proprietate.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: bacau.net)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.