Angajat al unui ocol silvic găsit mort, în pădure. Există suspiciuni că ar fi fost victima unei agresiuni

Un angajat al Ocolului Silvic Pașcani din cadrul Direcției Silvice Iași a fost găsit decedat, vineri dimineață, într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmănești, a anunțat Romsilva. Organele de cercetare penală efectuează cercetări la fața locului și au demarat o anchetă pentru a stabili cum a survenit decesul, în acest existând suspiciuni că bărbatul ar fi fost victima unei agresiuni.

"Pădurarul Răducu G., titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului și a membrelor, în apropiere fiind identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni. Răducu G., în vârstă de 50 de ani, era angajat al Direcției Silvice Iași din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva din anul 1999 și era necăsătorit. Pădurarul era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi și avea în pază o suprafață de 538 hectare", au explicat reprezentanții Romsilva.

”Este o zi tristă pentru toți colegii noștri din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, transmit condoleanțe rudelor și apropiaților pădurarului și vă asigur că întreg corpul silvic este alături de aceștia” a transmis directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Reprezentanții Romsilva spun că, din nefericire, cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice. Numai în primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar în ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3.140.000 hectare fond forestier proprietarea publică a statului și asigură servicii silvice pentru 1.126.000 hectare fond forestier aflat în alte forme de proprietate.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: bacau.net)

Image
Image
Image