Autoritățile sunt în alertă. Mai multe persoane au murit după ce ar fi consumat spirt contrafăcut

Autoritățile sunt în alertă. Mai multe persoane au murit după ce ar fi consumat spirt contrafăcut
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Poliţiştii ieşeni au efectuat mai mult percheziții în București, la persoane la care au ajuns investigând o serie de decese petrecute în ultima perioadă în județul Iași. Potrivit bzi.ro, în Iași au fost înregistrate 17 decese la pacienți infectați cu coronavirus și 10 survenite, se pare, din cauza consumului de spirt contrafăcut.

În alcoolul sanitar există o cantitate destul de mare de alcool etilic, tolerat de corpul uman, însă produsul contrafăcut conținea, în schimb, alcool metilic, o substanță otrăvitoare.

Având în vedere că alcoolul metilic este mai ieftin decât cel etilic, iar în ultima vreme pe piață a existat o cerere crescută de sport, este lesne de înțeles ce calcule și-au făcut producătorii care au recurs la această rețetă "ucigașă".

Bzi.ro scrie că produsul responsabil de decesul celor 10 persoane - cinci bărbați și cinci femei - este spirtul "SANTE MED", descris ca  „produs pentru igiena umană, dezinfectant general de uz extern”.

Potrivit aceleiași surse, în urma perchezițiilor doi arabi vor fi aduși din București, la Iași, pentru audieri în acest dosar.

Nu este singurul caz în care autoritățile găsesc spirt contrafăcut pe piață. La finalul lunii martie, mai multe percheziții au avut loc, inclusiv în Prahova, atunci fiind deschise trei dosare penale pe numele celor suspectați că ar fi comercializat, în plină pandemie de coronavirus, alcool sanitar care nu avea concentraţia şi caracteristicile înscrise pe etichete şi care, practic, nu avea aproape deloc proprietăţi dezinfectante. În timpul descinderilor au fost descoperite mii de sticle cu produs care, deși era ambalat drept alcool sanitar, nu avea miros specific spirtului medicinal, ci emana un miros puternic asemănător diluantului, existând astfel riscul ca utilizarea lui să punp în pericol sănătatea consumatorilor.

 

Foto arhivă

Image