fbpx

Decizie controversată: părinţii care şi-au „vândut“ copila, răsplătiţi cu 22.000 de euro

Image
Image

O copilă de 10 ani a fost abuzată sexual de un vecin, abuzurile fiind cunoscute atât de mamă, cât şi de tată, care nu au făcut nimic pentru a le împiedica.
Judecătorii au decis ca minora să primească daune de 22.000 de euro pentru suferinţele sale. Însă banii vor ajunge la părinţi, care nu au fost decăzuţi din drepturi. Tatăl e alcoolic, iar mama nu are „autoritate suficientă în familie“, spun judecătorii.
Povestea de groază al cărei regizor un bărbat de 72 de ani, din Iaşi, a avut loc într-un sat din judeţul Iași

Agresorul a fost judecat în procedură secretă de Judecătoria Iaşi, la finele procesului fiind condamnat la opt ani de închisoare şi obligat să plătească fetiţei pe care a abuzat-o sexual - în fapt părinţilor ei - suma de 22.000 de euro. Procesul s-a reluat zilele trecute la Curtea de Apel Iaşi, care urmează să pronunţe o sentinţă definitivă în acest caz, consemnează Ziarul de Iași.

Ş.B. ar fi comis faptele de agresiune sexuală în anul 2013, pe când vizita frecvent familia din care face parte şi minora ce, la acel moment, avea doar 10 ani. Profitând de amiciţia cu părinţii copilei, individul a chemat minora la el de mai multe ori.
Judecătorii au relevant faptul că acțiunile individului erau „cunoscute sub diferite forme chiar de către părinţii persoanei vătămate, care însă nu au luat măsuri ferme, doar bunica persoanei vătămate fiind aceea care a insistat ca faptele inculpatului să fie făcute cunoscute autorităţilor“.
Raportat la daunele morale, judecătorii primei instanţe motivează: „Persoana vătămată a suferit de pe urma acestor acte de natură sexuală, acesteia fiindu-i chiar frică de inculpat, care i-a spus mereu să nu zică nimănui ce se întâmpla. Dat fiind că persoana vătămată avea vârsta de 10 ani la data faptelor, impactul emoţional a fost foarte puternic, iar faptele au fost traumatizante din punct de vedere psihologic, aşa cum rezultă şi din evaluarea psihologică.“

Părinţii copilei sunt reprezentanţi legali ai acesteia inclusiv în procesul din apel în care Bosân­ceanu este judecat. Fetiţa provine dintr-o familie care i-a acordat pu­ţină atenţie şi afecţiune, cu mijloa­ce materiale extrem de modeste.
Tatăl acesteia este cunoscut pentru consumul frecvent şi exagerat de alcool şi pentru internările la psihiatrie, iar mama sa nu are autoritate suficientă în familie, conform magistraţilor.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.