fbpx

DNA face 162 de percheziţii într-un dosar de corupţie în vămi

DNA face 162 de percheziţii într-un dosar de corupţie în vămi

Image
Image

Procurorii DNA Iași fac miercuri 162 de percheziții într-un dosar legat de corupția din vămi. Printre cei vizați de anchetă este și șeful biroului vamal Iași, potrivit surselor G4Media.

DNA efectuează miercuri nu mai puţin de 162 de percheziţii, în județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Ialomița, Arad, Sibiu și municipiul București, în cadrul unui dosar instrumentat de anchetatorii din Iaşi şi care vizează suspiciuni de corupţie în vămi. Direcţia Naţională Anticorupţie vorbeşte, într-un comunicat de presă transmis miercuri, despre infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) și evaziune fiscală, comise în perioadascursă din ianuarie 2022 şi până în prezent.

Percheziţiile au loc la sediul unei instituţii publice, domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Potrivit G4Media, procurorii suspectează nouă funcționari vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale lași că ar fi protejat activitățile ilegale a 14 firme care importau din Turcia haine și parfumuri contrafăcute.

Percheziţiile în acest dosar DNA vizând corupţia din vămi apar cu câteva săptămâni înainte de decizia crucială privind aderarea României la Schengen.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.