Două persoane sunt anchetate de DIICOT pentru că ar fi obligat mai multe minore să se prostitueze

Două persoane sunt anchetate de DIICOT pentru că ar fi obligat mai multe minore să se prostitueze
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Două persoane sunt vizate într-un dosar DIICOT de trafic de minori și proxenetism. Suspecţii ar fi recrutat, transportat şi cazat mai multe victime minore, pe care le-au obligat să se prostitueze în Iaşi, Cluj-Napoca şi Suceava.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat marţi o percheziție domiciliară, pe raza județului Iași, la locuința unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Procurorii DIICOT au găsit droguri şi bani la percheziţii

"În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2018 - 2020, cei doi suspecți au recrutat, transportat și cazat mai multe persoane vătămate minore, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier de pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Iași și Suceava, în scopul exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituției. În urma perchezițiilor, au fost ridicate diferite cantități de droguri de mare risc, sume de bani și 2 telefoane mobile", se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de DIICOT.

La sediul Serviciului Teritoriual Iaşi al DIICOT au fost conduse două persoane pentru audieri.

"Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", se mai specifică în comunicatul DIICOT.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image