fbpx

Dubla crimă de la Iași. INFORMAȚII din rechizitoriul procurorilor

Dubla crimă de la Iași. INFORMAȚII din rechizitoriul procurorilor

Image
Image

Dovezile principale pe care procurorii ieşeni se bazează pentru a-l trimite după gratii pe viaţă pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi sunt petele de sânge găsite pe hainele ambelor victime, susțin procurorii, în rechizitoriul întocmit. 

Procurorii spun că ucigaşul dar şi victima sa, Youssef Ajnyah, s-ar fi drogat cu protoxid de azot, un gaz ilariant folosit la umflarea baloanelor. Inhalarea acestui gaz, denumit printre tinerii de pe litoral “funny gas”, produce halucinaţii, scrie ziaruldeiasi.ro.

Rechizitoriul a fost finalizat de către procurori, însă, înainte de a începe judecata, timp de 20 de zile, avocatul apărării are voie să formuleze concluzii, cereri şi excepţii.

În acest rechizitoriu, procurorii au câteva dovezi care arată implicarea directă a principalului suspect în uciderea celor din tineri. Mai exact, pentru incriminarea marocanului, procurorii se bazează pe probe ADN.

Avocatul apărării susține că probele din rechizitoriu sunt "slabe şi interpretabile".

Potrivit sursei citate, până în prezent nu au fost găsite nici telefoanele victimelor și nici arma crimei, bănuindu-se că ar fi fost aruncate într-un lac de către criminal. Pompierii au fost trimiși să le caute, însă după câteva zile au renunţat deoarece apa era mâloasă şi murdară.

Dubla crimă de la Iași a avut loc în luna decembrie a anului 2021, în cartierul ieșean Moara de Vânt.

Trupurile a doi tineri au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2021 într-o vilă: Youssef Ajniyah, de origine marocană dar având şi cetăţenie canadiană, era student în anul doi al UMF Iaşi, linia de predare franceză. Acesta locuia împreună cu Vanessa Burlacu (o ieşeancă din Miroslava înscrisă la Şcoala Postliceală Sanitară). Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile cauzatoare de moarte au fost aplicate în zona organelor vitale.

 

 Sursă foto ziaruldeiasi.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.