Elev umilit de învățătoare în fața colegilor

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un elev de la o şcoală din comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, cu insuficienţă cardiacă, a fost pus în genunchi cu mâinile ridicate, în faţa clasei, de o învăţătoare.

Consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Iaşi, Elena Motaş, fost cadru didactic, scrie pe Facebook că din cauza lipsei personalului calificat din sistemul de învăţământ, la şcoala din satul Zece Prăjini directorul ar fi angajat ca învăţătoare „fosta vânzătoare la un market, fără experienţă şi testare”.

„Această doamnă a venit însoţită la şcoală de soțul ei şi de propriul copil. A considerat foarte educativ să pună un copil rom din clasa a II-a să stea în genunchi cu mâinile sus… drept pedeapsă. Copilul suferea de obezitate şi insuficienţă cardiacă. Să umileşti un copil de 7 ani în faţa propriului copil mi se pare o lecţie de rasism şi un abuz emoţional fără precedent. Umilinţa ar fi durat şi mai mult dacă educatoarea nu ar fi dat buzna în clasă, educatoarea de etnie roma. Directorul a încercat să muşamalizeze incidentul şi a sfătuit-o pe vânzătoare să demisioneze, insistând ca mama elevului să nu facă sesizare” scrie Elena Motaș în postarea sa, potrivit stireadeiasi.ro.

„O echipă de inspectori de va deplasa în cursul zilei de mâine la faţa locului pentru a verifica situaţia”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Iaşi, Sabina Manea.

Credit foto stireadeiasi.ro.

Image