fbpx

Falsă călugăriţă, reţinută pe Aeroportul Iaşi: „Maica Elena” convingea oamenii să îi dea sume mari de bani

Image
Image

O tânără de 19 ani din Galaţi a înşelat trei bistriţeni, cu aproape 100.000 de lei, spunându-le că este călugăriţă şi le face contracost slujbe şi rugăciuni pentru rezolvarea problemelor familiar. Ea a fost reţinută pe Aeroportul de Iași, potrivit MEDIAFAX.
Conform Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, tânăra de 19 ani din judeţul Galaţi a fost prinsă şi reţinută de poliţişti după ce a înşelat mai multe persoane cu aproape 100.000 de lei. Fata urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.  Pretinzând că este călugăriţă a reuşit să convingă trei bistriţeni să îi vireze în conturi sume mari de bani pentru slujbe şi rugăciuni care să îi ajute în rezolvarea problemelor familiare.

„Poliţiştii de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iaşi au depistat o tânără de 19 ani, din Tecuci, judeţul Galaţi, care era dată în consemn la frontieră, fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune, instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud.
Potrivit cercetărilor, până în prezent s-a stabilit că în perioada 17 septembrie 2018 - 22 ianuarie 2019, tânăra ar fi postat un anunţ pe internet în care pretindea că este maică la o mănăstire din judeţul Galaţi şi că, în schimbul unor sume de bani, îi ajută pe cei care au nevoie, în rezolvarea problemelor familiale”, se arată într-un comunicat de presă, Poliţia Bistriţa.

Până în prezent, doi bărbaţi de 29 de ani şi 66 de ani, din localităţile Josenii Bârgăului şi Chintelnic şi o femeie de 39 de ani, din Bistriţa, au fost victimele false călugăriţe.

Prejudiciul estimat este de aproape 100.000 de lei.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.