fbpx

Flagrant DIICOT în noaptea de Revelion, vizând o rețea de traficanți de droguri

Flagrant DIICOT în noaptea de Revelion, vizând o rețea de traficanți de droguri

Image
Image

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași și ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași au desfășurat, în noaptea de Revelion, o acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, ce ar fi specializată în traficul internațional de droguri de risc și de mare risc, respectiv cocaină și canabis, pe ruta Olanda-Germania-România (județul Iași).

 

Anchetatorii au organizat o acțiune de prindere în flagrant, fiind depistate două persoane, despre care există presupunerea că au venit din Germania, asupra cărora au fost descoperite substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc, respectiv aproximativ 600 grame de substanțe susceptibile a fi cocaină și 176 grame de substanțe susceptibile a fi canabis, a anunțat DIICOT.

“Acțiunea a fost urmată de punerea în aplicare a 14 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Iași la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional organizat și că se ocupă cu distribuirea drogurilor în județul Iași și în zonele limitrofe. De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Iași.

În urma celor 14 percheziții domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate 400 de grame de substanțe susceptibile a fi canabis, 4 grindere, o instalație pentru înființarea culturilor de canabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri”, au detaliat anchetatorii.

Șase persoane audiate în urma perchezițiilor de sâmbătă

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri, urmând a se dispune, în urma audierilor, măsurile procesuale care se impun.

În urma activităților din prima zi a anului, în cauză, șase persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Vaslui, IPJ Iași (Serviciul Rutier și Serviciul Acțiuni Speciale), precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Iași și U.T.A.I. Iași.

Pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

 Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: DIICOT

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.