fbpx

Focar de coronavirus la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi

Focar de coronavirus la Catedrala Romano-Catolică din Iaşi

Image
Image

La Catedrala Romano-Catolică din Iaşi a fost descoperit un focar de coronavirus. Opt membri ai corului, între care un preot, au fost depistaţi pozitiv cu virusul SARS-COV 2.

În perioada stării de urgență (continuând și în perioada Stării de alertă) s-a creat un cor pentru susținerea rugăciunilor și a cântărilor la sfintele Liturghii celebrate la catedrala catolică din Iași (transmise on-line, chiar şi televizate), un cor format din surorile care locuiesc în așezământul monahal de lângă catedrală, fiind dirijate și acompaniate la orgă de doi preoți de la parohia catedralei.
„În momentul în care organistul bănuia că a fost infectat cu noul coronavirus (intrând în contact cu o persoană care a fost depistată pozitiv), a făcut testul pentru COVID-19 și a ieșit pozitiv. Imediat au fost luate măsurile urgente pentru depistarea altor posibile cazuri, pentru a nu pune în pericol siguranța și sănătatea enoriașilor și a celor cu care preoții de la parohie și de la Episcopia Catolică din Iași pot intra în contact. Toți aceștia au făcut testul (…), rezultând pozitive 7 persoane (dirijorul corului și șase surori/măicuțe)”, a precizat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, Adrian Blăjuţă, potrivit ziarulevenimentul.ro.

Preoții (dirijorul și organistul) au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar surorile au fost internate la Spitalul CFR. Doar două persoane prezintă unele simtome ușoare. Se pare că persoanele au fost depistate în fază incipientă a bolii.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a iniţiat o anchetă epidemiologică pentru a stabili persoanele care au luat contact direct cu cei depistaţi pozitivi. 

S-a dispus măsura autoizolării voluntare a tuturor locatarilor din clădirea Episcopiei de Iași și a așezământului monahal din apropiere;

Angajații de la Episcopie vor avea două săptămâni liber.

Programul liturgic de la catedrală va fi asigurat de către preoți din exterior, care nu au intrat în contact cu persoanele de la Episcopie.

Sursă foto facebook.com/pg/catedrala.ercis/photos.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.