FOTO și VIDEO | Un meteorit s-ar fi dezintegrat în apropiere de Iași. Bucățile căzute au fost recuperate de un profesor de la Universitatea "Al. I. Cuza"

FOTO și VIDEO | Un meteorit s-ar fi dezintegrat în apropiere de Iași. Bucățile căzute au fost recuperate de un profesor de la Universitatea "Al. I. Cuza"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Profesorul Silviu Gurlui, de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", povestește, pe pagina sa de Facebook, că sâmbătă,  "la ora 13:15 la sud de Iași, s-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. În perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. Casele/clădirile nu ar fi vibrat atât de tare dar pe acoperişul unei case au fost recuperate bucăţi de rocă «negricioase, una prezintă irizaţii argintii, friabile» - după cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmează să le preiau şi să le investighez. După primele informaţii, ar rezulta că a fost din nou un meteorit, direcţia de cădere ar fi fost Scanteia-Ipatele-Tibanesti-Tansa/Voineşti. Rog populaţia să menţioneze oră şi locul de unde a fost perceput zgomotul ca să reconstitui traiectoria şi alte date de interes ştiinţific".

Acesta a amintit că, acum un an, deasupra orașului Iași s-a dezintegrat, la mare înălțime, un meteorit care a produs un zgomot puternic auzot pe o rază de aproximativ 80 de kilometri.

Într-un update făcut în noaptea de sâmbătă spre duminică, acesta spune că "pare un corp tip meteorit care s-a descompus în atmosferă şi apoi fragmentele s-au răspândit spre localitatea Ipatele (Iaşi). În afară de cele două corpuri, deocamdată nu mai sunt găsite alte fragmente. Doar după analize fizico-chimice detalitate am putea să confirmăm originea şi caracteristicile corpurilor".

Profesorul a publicat, pe pagina sa de Facebook, mai multe imagini cu bucățile recuperate sâmbătă.

 

Sursa imagini: Facebook/ Silviu Gurlui

 

 

Image