Gunoiul ieşenilor va fi cărat cu 25 km/oră cu motoreta electrică

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Operatorul de salubritate din Iaşi vrea să-şi înnoiască parc auto în cel mult doi ani. Directorul Salubris, Cătălin Neculau a afirmat, potrivit ziaruldeiasi.ro, că 70% din actualul parc, care cuprinde circa 120 de utilaje, este nou, în timp ce vehiculele cele mai vechi care sunt folosite de operator datează de circa 12-15 ani.
Neculau a făcut aceste declaraţii în contextul în care, sâmbătă 12 iulie, pe pietonalul Ştefan cel Mare, au fost expuse mai multe echipamente achiziţionate recent de către Salubris. Este vorba despre 9 autoutilitare pentru colectare selectivă şi, în premieră, 10 vehicule electrice destinate întreţinerii stradale.
„Vechile echipamente cu care se transportau deşeurile, sarea şi altele, sunt înlocuite acum de echipamente electrice. La sfârşitul lunii august va veni şi celălalt lot de autospeciale destinate transportului de deşeuri în regim compactat, atât pentru deşeurile municipale, cât şi pentru deşeurile colectate separat“, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit sursei citate.

Fiecare vehicul electric are trei roţi şi are o autonomie de minimum 50 km cu o viteză medie de 25 km/oră. Investiţiile în înnoirea parcului auto al Salubris vor continua cu alte achiziţii, potrivit primarului, noi vehicule urmând a ajunge la Iaşi la sfârşitul lunii august. „În acest moment avem circa 120 de utilaje, iar 70% dintre acestea sunt noi. Cele mai vechi sunt din 2006 - 2007“, a spus, la rândul lui, directorul Salubris, Cătălin Neculau. El a estimat că bugetul de investiţii alocat pentru acest an şi cel care este prognozat pentru anul următor vor aduce o înnoire completă a parcului auto.

Sursă foto news.ro.

 

Image