Ieșean arestat preventiv după ce și-a abuzat soția și cei șapte copii minori

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un individ în vârstă de aproximativ 45 de ani, Valentin Iacob, din municipiul Iași, a fost arestat preventiv după ce și-a abuzat cei șapte copii. Potrivit bzi.ro, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Valentin Iacob.

Conform anchetatorilor, în urmă cu câteva luni, acest individ şi-ar fi violat soţia, ameninţând-o cu un cuţit, de faţă cu toţi copiii. În plus, spun oamenii legii, el şi-ar fi abuzat, pe rând, cei şapte copii minori. În fața anchetatorilor, individul a negat comiterea faptelor. Încă de la sesizare, în urmă cu aproximativ o lună, cei şapte copii au fost preluaţi de către instituţiile statului şi puşi sub protecţie. În acest caz a fost sesizată şi DGASPC Iaşi.

Potrivit sursei citate, procurorul specializat în instrumentarea cauzelor cu victime minore din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a propus luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat din municipiul Iaşi, jud. Iaşi, căsătorit, 7 copii minori, pentru săvârşirea infracţiunilor de „viol”, „agresiune sexuală” şi „rele tratamente aplicate minorului”.

Propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost admisă  de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.
Cauza a fost investigată împreună cu lucrătorii de poliţie specializaţi în instrumentarea cauzelor cu victime minore din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Iaşi.
Bărbatul este acuzat că pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, într-o noapte de la sfârşitul lunii iulie 2019, şi-a trezit soţia şi a obligat-o să meargă în camera de la mansardă, împreună cu fiul lor în vârstă de un an şi cu toate că a refuzat, a obligat-o să întreţină raporturi sexuale, ameninţând-o că o taie cu cuţitul.
În plus, din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, fără a se putea stabili data exactă a fiecărui act material, deşi era tatăl copiilor şi i-ar fi revenit obligaţia de îngrijire, creştere şi educare, i-a dezbrăcat de la jumătate în jos pe minorii în vârstă de 11 ani, 4 ani, 6 ani, 10 ani şi i-a supus unor acte de natură sexuală, profitând de imposibilitatea lor de a-şi exprima voinţa.
Din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, fără a se putea stabili data exactă, dar de cel puţin trei ori, în imobilele în care au locuit, deşi era tatăl fetiţei în vârstă de 8 ani şi i-ar fi revenit obligaţia de îngrijire, creştere şi educare, a dezbrăcat-o de la jumătate în jos şi a supus-o unor acte de natură sexuală, profitând de imposibilitatea ei de a-şi exprima voinţa.
De la naşterea fiecăruia dintre cei 7 copiii cu vârste cuprinse între 11 ani şi 1 an, dar mai ales din toamna anului 2018 până în luna iulie 2019, în mod repetat, i-a lovit, înjurat, insultat, înfometat, i-a obligat pe rând să fumeze şi să consume băuturi alcoolice, i-a ameninţat cu cuţitul, şi-a exhibat comportamentul sexual aberant, nu le-a asigurat condiţiile de trăi necesare şi nici educaţia corespunzătoare, acţiuni care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a fiecăruia dintre copii.
De asemenea în perioada toamnei anului 2018 până în luna iulie 2019, în repetate rânduri, fără a se putea stabili datele, a întreţinut raporturi sexuale cu soţia sa, pe care o ameninţă sau nu cu un cuţit, în prezenţa celor 7 copii minori.
Potrivit procurorilor ieșeni “inculpatul I.V. a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice stabilindu-se ca acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptelor. Menţionăm că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedura penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Imagine cu caracter ilustrativ, foto credit secureteen.com

Image