fbpx

Învățătorul care a corectat greșit cuvântul "patinoar", în tema unui elev, va fi sancționat

Image
Image

Învățătorul din Iași care a corectat greșit lucrarea unui copil a fost găsit vinovat în urma evaluării efectuate de Consiliul de Administrație al Colegiului "Mihai Eminescu" din Iași, școala la care predă acesta. În urma investigaţiei, membrii consiliului au stabilit că dascălul ieşean a greşit atunci când a corectat pe lucrarea elevului cuvântul „patinoar”, scriind în loc „patinuar”. Pe aceeași pagină fusese corectată, cu roșu, despărțirea în silabe a cuvântului "derdeluș", deși această fusese făcută corect.

Investigaţia nu a relevat că învăţătorul ar fi „corectat” greşit din neştiinţă, ci doar că ar fi aplicat corectura de la un alt exerciţiu, fără a fi atent la tema pe care o realizase, de fapt, copilul,  scrie Adevarul.

Surse oficiale au declarat pentru „Adevărul” că sancţiunea impusă profesorului este „observaţie scrisă”, prima măsură coercitivă ca severitate stabilită de Legea educaţiei.

Cazul a ajuns în atenția opiniei publice după ce tatăl copilului corectat a publicat, pe Facebook, o imagine cu tema copilului, evaluată cu calificativul "Suficient" în baza a două corecturi făcute greșit.

Citiți și: Prima reacție a învățătorului acuzat că ar fi corectat greșit tema unui elev

Citiți și: Scandal național pornit de la presupusa temă corectată greșit de un învățător din Iași

 

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.