fbpx

Mii de ieșeni, fără curent electric din cauza unui bărbat care a ameninţat că se aruncă de pe un stâlp

Mii de ieșeni, fără curent electric din cauza unui bărbat care a ameninţat că se aruncă de pe un stâlp

Image
Image

Un bărbat de aproximativ 40 de ani s-a urcat marți dimineață pe un stâlp de înaltă tensiune din Iași, de unde amenință că se sinucide. Pentru că acesta fumează, compania de electricitate a decis să întrerupă curentul în acea zonă, afectând peste 8.000 de persoane din oraș.

Afectate de această măsură au fost şi mai multe unităţi medicale din municipiu. Alimentarea a fost oprită în jurul orei 7.40 şi reluată complet după aproximativ trei ore, transmite Digi24.

"În această dimineață, în jurul orei 7.40, la solicitarea ISU Iași au fost deconectate două linii de înaltă tensiune pentru întervenția în siguranță a personalului ISU în vederearea salvării unei persoane urcată pe un stâlp din zona pieței Alexandru cel Bun. În urma incidentului, a fost afectată alimentarea cu energie electrică la circa 8000 de consumatori din municipiu, zonele Piața Unirii, Centrul civic, Sf. Andrei, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă. Am acționat cu prioritate pentru reluarea alimentării la instituțiile medicale afectate (spitalele Sf. Spiridon, Pneumologie, maternitățile Elena Doamna și Cuza Vodă), ce a fost realizată în intervale de trei pană la 30 minute. Până la ora 9.00 alimentarea a fost restabilită la circa 90% dintre consumatorii afectați de incident. Având în vedere că intervenția ISU a fost finalizată, în jurul orei 10.30 au fost reconectate cele doua linii de înaltă tensiune, iar alimentarea cu energie electrică a revenit la normal", se arată într-un comunicat de presă remis de compania Delgaz Grid.

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.