fbpx

Minore exploatate sexual, după ce au fost recrutate de un ONG şi o agenţie de modeling

Minore exploatate sexual, după ce au fost recrutate de un ONG şi o agenţie de modeling

Image
Image

DIICOT efectuează percheziţii într-un dosar de trafic de minori, cu suspiciuni că mai multe tinere au fost exploatate sexual, după ce ar fi fost racolate prin intermediul unui ONG şi unei agenţii de modeling.

Procurorii DIICOT şi poliţişti din cadrul BCCO Iaşi efectuează miercuri cinci percheziţii în municipiul Iaşi, la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor persoane juridice, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Potrivit unui comunicat DIICOT, mai multe fete ar fi fost recrutate prin intermediul unei agenţii de fotomodele, iar ulterior au fost constrânse şi exploatate sexual. Suspecţii s-ar fi folosit pentru a găsi victime şi de un ONG, care funcţiona ca paravan. Activitatea infracţională s-a întins pe nu mai puţin de 16 ani, din 2000 încoace, susţin anchetatorii.

Victimele, racolate printr-un ONG şi o agenţie de modeling

"Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional).
Precizăm că, până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate", a anunţat DIICOT, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

"Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală", mai specifică anchetatorii, cu precizarea că "pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție".

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.