Nereguli la vot. Un președinte de secție a ștampilat prima pagină a buletinelor de la referendum, anulând votul

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

USR Iași a sesizat mai multe nereguli la vot, la referendumul pentru justiție. Președintele unei secții de votare din Iași ștampilează prima pagină a buletinelor de la referendum, iar acest lucru duce la anularea votului. Regula BEC este ca ștampila de control să fie pusă pe ultima pagină.

USR Iași îl acuză pe președintele unei secții de votare că ștampilează prima pagină a buletinelor de vot, lucru care duce la anularea votului. „În mai multe secții de votare ștampila de control a fost pusă pe prima pagină și nu pe ultima cum este stipulat în lege, iar acele voturi vor fi anulate!”, spune Filip Hăvârneanu, citat de Digi 24. „Exemplu din Iași: Președintele de secție minte cu nerușinare pentru a duce la bun sfârșit acest lucru. Delegatul USR a atenționat președintele de secție, dar acesta a zis că e în regulă așa. Delegatul USR sunat la Biroul Electoral Județean explicând situația, iar aceștia au spus că toate voturile trebuie anulate. Președintele de secție vorbește cu cei de la BEJ, i se comunică faptul că trebuie anulate toate buletinele de vot, dar el comunică celor din comisie că totul e în regulă și că se va continua așa. Am sunat de 2 ori la BEJ, mi-au spus că au anunțat din nou președintele secției să anuleze buletinele și să pregătească altele noi, dar el continuă fără să țină cont de cei de la BEJ sau de cei din comisie”, mai spune acesta.

El mai atrage atenția celor care merg la vot: „Să fiți foarte atenți să vedeți dacă ștampila de control este pusă pe ultima pagină, iar dacă nu, sunați la BEJ! Haideți să ieșim în număr cât mai mare să nu poată frauda votul!”.

Image