fbpx

O femeie a murit după ce a fost găsită în casă în hipertermie

O femeie a murit după ce a fost găsită în casă în hipertermie

Image
Image

O femeie în vârstă de 40 ani a fost a murit la scurt timp după ce a fost găsită în casă în stare de hipertermie.

Potrivit Agerpres, femeia era consumatoare cronică de băuturi alcoolice. Ea a fost găsită de vecini în casă, cu o temperatură corporală de 40 grade.

"Iniţial a fost transportată la UPU de la Spitalul de Neurochirurgie, iar după aceea a fost adusă la UPU de la Spitalul Sf Spiridon în comă. Ea a suferit un stop cardio respirator. În ciuda eforturilor depuse nu am reuşit să o salvăm. Este posibil să fi avut şi o infecţie severă. Am cerut ordonanţă de la Poliţie pentru ca medicina legală să poată stabili dacă decesul are drept cauză hipertermia sau sepsisul", a declarat dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.

Acesta este cel de-al treilea caz în ultima perioadă al unei persoane aduse la spital în stare gravă din cauza hipertermiei. În celelalte două cazuri temperatura mare a corpurilor a fost înregistrată din cauza expunerii la soare.

Potrivit medicului, în perioada caniculară este bine să evităm să ieşim din casă între orele 11,00 şi 18,00. De asemenea, medicii recomandă să ne hidratăm cu ceaiuri şi apă plată la temperatura camerei, necesarul zilnic fiind în medie de 2-3 litri. Tot ei recomandă să evităm consumul de băuturi alcoolice şi carbogazoase, precum şi băuturile pe bază de cofeină deoarece acestea deshidratează corpul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Foto ilustrativ, Playtech.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.