O fetiţă nevăzătoare a murit după ce a căzut pe scările şcolii

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Tragicul accident s-a produs duminică, 15 decembrie, la Liceul Moldova din Târgu Frumos, unitate la care învaţă elevi cu nevoi speciale.

Potrivit ziarulevenimentul.ro, o fată în vârstă de opt ani ar fi fost lăsată nesupravegheată preţ de câteva minute timp de către cadrul didactic care a mers să ia ceva de mâncare. Camerele de supraveghere ar fi surprins momentul în care fata ar fi căzut pe scările de la etajul trei. În urma impactului, minora a suferit leziuni importante la nivelul creierului, motiv pentru care a fost transferată la Iaşi.
„Copilul s-a internat prin transfer de la Spitalul pentru Copii Sf.Maria, în urma unui politraumatism. Prezenta leziuni toracoabdominale, dar mai ales leziuni cranio-cerebrale foarte importante. S-au efectuat examinările necesare pentru a se stabili diagnosticul. S-a intervenit operator pentru ameliorarea leziunilor neurochirurgicale şi, în acelaşi timp, pentru a se monta un aparat de diagnostic pentru urmărirea în continuare a evoluţiei pacientului. Din păcate, măsurile luate nu s-au soldat cu rezultate pozitive şi, după câteva ore, copilul a decedat”, a spus dr.Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie „Prof.Dr.N.Oblu” din Iaşi, potriviti sursei citate.

Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz pentru a vedea în ce condiţii s-a petrecut accidentul.
„Astăzi am fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră vârstă de opt ani a decedat la o unitate medicală. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii faptei de ucidere din culpă. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a declarat agent de poliţie Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Fata ar fi început cursurile din această toamnă la Liceul Moldova din Târgu Frumos, instituţie la care învaţă tinerii cu nevoi speciale şi au posibilitatea de a fi şi internaţi. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a deschis o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat în momentul în care fata a rămas singură. Copilul a rămas nesupravegheat, s-a aplecat pe casa scărilor şi ar fi căzut doar un etaj. „E un eveniment extraordinar de nefericit, ce nu şi-l dorea nimeni. Este o situaţie ce putea fi preîntâmpinată. În acest moment, la nivelul şcolii se desfăşoară două anchete ale şcolii, de cercetare disciplinară în cadrul căminului de la Târgu Frumos. Noi ne-am deplasat la prima oră acolo pentru a verifica circumstanţele producerii tragediei şi au fost demarate cele două cercetări disciplinare”, a declarat Bogdan Bârzoi, inspector adjunct ISJ Iaşi.

Sursă foto Libertatea.ro.

Image