Persoane arestate pentru trafic de droguri de risc, expediate din Spania

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Potrivit IPJ Iaşi, citat de Agerpres, două persoane au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri de risc, după ce au fost prinse în flagrant de poliţişti în timp ce ridicau de la o firmă 3 kg de canabis expediat din Spania.
Po
liţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.
“Anterior efectuării percheziţiilor, în cursul aceleiaşi zile, doi bărbaţi au fost surprinşi de către poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi în flagrant delict, în timp ce ridicau de la o firmă, din municipiul Iaşi, un pachet ce ar fi fost expediat din Spania şi care ar fi conţinut 3 kg de canabis, drogurile fiind destinate comercializării pe raza municipiului Iaşi. Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, de 27 de ani, s-ar fi ocupat de introducerea drogurilor în ţară, pe o filieră creată de către acesta şi împreună cu alte legături infracţionale pe relaţia Spania - România, iar un alt bărbat, de 36 de ani, ar fi comercializat drogurile către consumatori, pe raza municipiului Iaşi”, se precizează în comunicatul IJP Iași.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de canabis, sume de bani, precum şi alte bunuri folosite în derularea activităţii infracţionale.
Potrivit sursei citate, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi de către procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a celor doi.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi, la activităţile de vineri au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi jandarmi, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Image