Image

Primarul din Iași vrea să interzică folosirea petardelor în oraș

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul Mihai Chirica a dezvăluit ieri că surprins în mod neplăcut de faptul că numeroşi copii s-au rănit în urma utilizării petardelor. Este unul dintre motivele care l-au făcut să iniţieze o măsură menită a reduce definitiv riscul unor astfel de incidente.

„Sigur, toți am fost copii și ne-am simțit tentați să folosim la sărbătorile de iarnă petarde și artificii, dar cred că ochii și mâinile unui copil sunt infinit mai importante de prețuit decât simpla distracție pe care ți- o oferă utilizarea de petarde. De aceea, voi propune în dezbatere publicî un proiect de hotărâre al Consiliului Local Iași pentru acest an, în vederea interzicerii utilizării de petarde pe raza municipiului Iași. Începem cu utilizarea petardelor care s-au dovedit cele mai riscante în utilizarea lor, și nu doar pentru copii”, a spus acesta, potrivit stireadeiasi.ro.

Proiectul de HCL stipulează şi sancțiuni drastice pentru cei care comercializează petarde: amendă de 2.500 lei. „Cred că astfel vom reduce numărul de cazuri medicale inclusiv presiunea exagerată pe care trebuie sa o îndure celelalte viețuitoare”, a mai spus edilul-şef al Iaşului.

 

Sursă foto stireadeiasi.ro.

Image
Image