Principalul suspect în cazul unei duble crime dat în urmărire internațională. Este student la Medicină și prieten cu victimele

 Principalul suspect în cazul unei duble crime dat în urmărire internațională. Este student la Medicină și prieten cu victimele
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Principalul suspect în cazul unei duble crime din Iași a fost dat în urmărire internațională. Acesta este un tânăr de origine marocană, născut în Canada, student la Medicină și coleg cu victimele. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Conform unor surse Digi24, se pare că suspectul ar fi părăsit deja țara.

Cine este suspectul dublei crime

Nume: El Bourkadi Ahmed Sami
Vârstă: 20 de ani
Cetățenie: canadiană

Semnalmente:
- 1,70m înălțime
- față ovală
- ochi negri
- ten măsliniu
- păr negru
- poartă barbă

Ce s-a constatat după necropsie

Studentul marocan și prietena lui din Iași locuiau cu chirie într-o vilă de aproximativ o lună. Polițiștii și procurorii au mers acolo de mai multe ori pentru a preleva probe, inclusiv mostre ADN. Însă arma crimei nu a fost deocamdată găsită.

Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul tinerei de 23 de ani, dar și a studentului marocan în vârstă de 25 de ani.

Diana Bulgaru, director IML Iași: „Persoana de sex feminin prezenta 33 de plăgi înțepat-tăiate, iar persoana de sex masculin prezenta 17 plăgi înțepat-tăiate cu atingerea organelor vitale. Dispunerea lor părea aproape identică, deci primele păreau cam la fel. Moartea este violentă, consecutiv multiplelor plăgi.”

Prim procuror Mihaela Apostol, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „S-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliție care au fost informate cu privire la posibila dispariție a tânărului student care în cursul zile de 10 decembrie ar fi trebuit să ajungă cu avionul la Bruxelles. Cadavrele prezentau urme de violență, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.”

Suspectul era prieten cu victimele

În urma audierilor și pe baza probelor obținute procurorii au identificat un suspect, un tânăr marocan, care provine din Canada și care studiază de asemenea la UMF Iași. El era prieten cu cei doi tineri uciși.

Pe numele principalului suspect procurorii au emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Nu a fost găsit pentru a fi adus la audieri iar anchetatorii nu exclud nici varianta ca acesta să fi fugit din țară.

Locuința a fost incendiată după comiterea crimelor. Medicii legiști spun însă că nu au identificat urme de incendiere și pe corpurile celor doi. De asemenea, datele de până acum arată că nu au consumat alcool sau droguri.

Sursă foto/text – Digi24.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

Image