fbpx

Răsturnare de situație cazul dublului asasinat de la Iași. Suspectul principal ar putea fi eliberat

Răsturnare de situație cazul dublului asasinat de la Iași. Suspectul principal ar putea fi eliberat

Image
Image

Marocanul suspectat că a ucis doi tineri studenți, în propria lor locuință, are șanse să fie eliberat. Avocata acestuia susține că anchetatorii n-au mai adus alte probe concludente.

La aproape un an de la dubla crimă de la Moara de Vânt ce a șocat o țară întreagă, principalul suspect, studentul marocan Ahmed Sami El Bourkadi ar putea fi eliberat. El se află în arest preventiv de la sfârșitul anului trecut.

Potrivit realitatea.net, dovezile principale pe care procurorii ieşeni se bazează pentru a-l trimite după gratii pe viaţă pe studentul marocan Ahmed Sami el Bourkadi sunt petele de sânge găsite pe hainele ambelor victime, susțin procurorii, în rechizitoriul întocmit.

Avocata tânărului suspect susține că ar putea fi eliberat. Un nou termen va avea loc în luna noiembrie.

„Încă suntem în faza de cameră preliminară, o să urmeze contestația la Curtea de Apel, pentru că la Tribunal s-a dispus faptul că rechizitoriul este legal întocmit și noi am contestat acest aspect. Vom avea un nou termen la începutul lunii noiembrie și, în funcție de decizia Curții, vom ști dacă începem judecata propriu-zisă sau dacă dosarul va fi restituit la Parchet pentru diferite completări.

Momentan, este în arest preventiv, urmează să fie verificată măsura pe data de 24. Până când nu vom începe cercetarea judecătorească sau până când nu va dispune Curtea o eventuală restituire a dosarului, mai mult ca sigur această măsură va fi menținută.

Trebuie să se schimbe temeiurile avute în vedere inițial și, dacă va fi rechizitoriul întocmit, ar avea o șansă la eliberare”, a declarat avocata care îl reprezintă pe studentul de origine marocană, potrivit sursei citate.

Trupurile fără viață a doi tineri au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2021 într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial, având urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17. Loviturile cauzatoare de moarte au fost aplicate în zona organelor vitale.

Anchetatorii au ajuns la studentul bănuit de comiterea dublei crime - Ahmed Sami El Bourkadi, care a fost prins la Roma pe 14 decembrie 2021 și a fost adus în Iași. Marocanul se află de atunci după gratii, de aproximativ 10 luni. 

Ahmed Sami el-Bourkadi, acuzat de omor calificat, a susținut, încă de la reținerea sa de către polițiști, că nu el este autorul. El a fost trimis în judecată pentru omor calificat, furt și distrugere pe 8 mai 2022.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto realitatea.net.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.