Răsturnare de situație în cazul stimulatoarelor cardiace refolosite. O adresă oficială arată că practica era utilizată și recunoscută din 2018

Răsturnare de situație în cazul stimulatoarelor cardiace refolosite. O adresă oficială arată că practica era utilizată și recunoscută din 2018
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat, duminică seară, o adresă din 2018, către DSP Iași, în care fostul manager al Spitalului “Sf. Spiridon” Iași, dr. Ec. Ioan Bârliba, și medicul acuzat în prezent, dr. Dan Tesloianu, în calitate de coordonator al programului, au informat DSP Iași cu privire la “situația critică existentă”. Documentul face referire la 516 stimulatoare cardiace implantate în aproape un an, cu mențiunea că s-a încercat reducerea cheltuielilor inclusiv prin “reutilizarea stimulatoarelor recuperate”.

 

În documentul publicat de Emanuel Ungureanu, datat octombrie 2018, Bârliba și Tesloianu vorbesc despre stimulatoare “recuperate de către centrul nostru sau de către alte centre din țară”.

“Cine și de când se știa în România că se refolosesc stimulatoare cardiace de la pacienți morți?

De 4 ani se știa că se reutilizează stimulatoare cardiace de la cadavre!

Liviu Stafie,  fostul șef al DSP Iași, ȘTIA că se reutilizează dispozitivele pentru pacienții cu tulburări de ritm ale inimii.

De când știa Liviu Stafie, șeful DSP Iași, reprezentantul Ministerului Sănătății în teritoriu?

Din 24 octombrie 2018!

Deci, de cel puțin 4 ani, se știa despre aceste manopere ilegale săvârșite în Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

De cine a fost informat fostul șef DSP Iași de lipsa stimulatoarelor cardiace?

De către fostul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, domnul Bârliba, și de către cardiologul Tesloianu, aflat în arest de câteva zile, tocmai pentru că ar fi montat ilegal și pe șpagă stimulatoare cardiace refolosite!

Cine mai știa despre această practică ILEGALĂ?

Actualul manager al Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, Daniel Timofte, ce funcție avea acesta in 2018? Director Medical.

Citiți cu atenție documentul, fostul manager Bârliba și doctorul Tesloianu, se plâng că nu MAI SUNT BANI PENTRU STIMULATOARE CARDIACE în Subprogramul care trebuia finanțat de Ministerul Sănătății și spun, negru pe alb, că sunt obligați să refolosească stimulatoare care au mai fost utilizate la alți pacienți, și au fost recuperate de la pacienți din evidența centrului din Iași dar și din ALTE CENTRE DIN ȚARĂ.

Deci, S-AU SCOS STIMULATOARE CARDIACE și de la alți pacienți morți din România, din alte zone ale țării!

Scrie negru pe alb!!!

De ce este SINGUR în arest medicul Tesloianu?

Unde sunt ceilalți responsabili? Cine îi protejează?

Mâine, la ora 12, voi vorbi, într-o conferință de presă amplă, în Parlamentul României, cu DOCUMENTE, despre responsabilii din Ministerul Sănătății de DEZASTRUL din Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, dar și despre alte instituții care AU ȘTIUT ȘI AU TĂCUT!

Vă asigur, că cel puțin 2 persoane nu se vor simți bine, doamna Georgiana Bumbac și ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila!

Mai sunt multe alte nereguli la Spitalul Sfântul Spiridon, care sunt ASCUNSE de scandalul Tesloianu.

Aveți idee de când știa Rafila despre neregulile de la Spitalul Sfântul Spiridon?

Veți afla mâine, cu documente doveditoare!

Aveți idee câte instituții ale statului au fost informate despre gravele ILEGALITĂȚI de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași? CINCI INSTITUȚII.

În boxa acuzaților este o singură persoană. DE CE?”, a scris deputatul Emanuel Ungureanu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

 

Image