fbpx

Singurul elev din mediul rural al Iașiului care a luat 10 la Evaluarea Națională și-a plătit singur meditațiile

Singurul elev din mediul rural al Iașiului care a luat 10 la Evaluarea Națională și-a plătit singur meditațiile

Image
Image

În județul Iași, singurul elev de la țară care a luat media 10 la Evaluarea Națională și-a plătit singur meditațiile la limba română. A folosit banii din bursă pentru că mama sa, femeie de serviciu la școală, nu și-a permis să plătească pentru pregătirea lui.

Vasile Amăriuței e singurul elev din mediul rural, din județul Iași, cu media 10 la Evaluarea Națională.

Pe Vasile l-a pasionat de mic matematica și a reușit să rezolve exercițiile de la Evaluarea Națională în doar o oră. Subiectele de la Română i-au dat însă ceva emoții.

“Mi-a zis: mama, eu cred că nu o să fac față la română și o sa am nevoie de pregătire. Eu tot l-am încurajat și i-am zis: nu cred că ai nevoie. El a zis: Dar plătesc eu din bursa mea. Vreau eu să fac. Și atunci am căutat un profesor, dar a făcut o oră de pregătire pe săptămână”, a povestit Mihaela Amăriuței - mama lui Vasile, potrivit Digi24.ro.

“Mi-am făcut toate temele pe care mi le-a dat la școală și am făcut aproape un semestru, mai puțin de un semestru, pregătire la română. În rest, nimic special, doar m-am pregătit cu ce mi-au dat de la școală. Nu prea îmi venea să cred, dar am verificat de mai multe ori și mi-am dat seama că chiar am luat 10 la ambele. Nu e adevărat ca în școlile din mediul rural nu poți să atingi performanță maximă”, a povestit și băiatul de 10.

Anul acesta, în tot județul Iași, au fost 16 medii de 10 la Evaluarea Națională.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto Digi24.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.