fbpx

Tema unui elev din Iași, corectată greșit de învățător

Image
Image

Ionel Tarnoveski, tatăl unui elev de clasa a II-a, de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Iași, a postat, pe Facebook, o imagine cu tema fiului său care a fost corectată greșit și evaluată cu caalificativul "Suficient" pentru așa-zisele erori.

"Iași, 2019 - Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble - m-a întrebat,

«Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg»?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, «să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant»"..., a scrist tatăl copilului pe pagina de Facebook.

Într-un comentariu postat tot pe rețeaua de socializare, mama elevului, Mădălina Tarnoveski, mama elevului, a povestit că "propozițiile au fost alcătuite de copil pe baza unor imagini. Exprimarea este una de copil de clasa a II-a. (...) În a doua propoziție este un pleonasm (destul de des întâlnit în rândul copiilor, dar nu numai). Se pare că domnul învățător nu l-a sesizat...i-a atras atenția cuvântul „patinoar”...acolo greșeală colosală!! :)".

Mama copilului a povestit că a fost ulterior "în vizită la domnul învățător". "I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? (...) Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar (DEX). Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine «o cauză pierdută».", a completat mama elevului.

Sursa foto: Facebook / Ionel Tarnoveski

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.