Traficant reținut de DIICOT Iași. Bărbatul avea asupra lui declarație pe propria răspundere, în care susținea că se deplasează "în scop profesional"

Traficant reținut de DIICOT Iași. Bărbatul avea asupra lui declarație pe propria răspundere, în care susținea că se deplasează "în scop profesional"
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat care este cerctetat acum pentru trafic de droguri de mare risc, dar și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vineri, individul a fost oprit de lucrătorii de poliție din cadrul SRPT Iași – Biroul de Siguranță Publică și Protecția Călătorilor în momentul în care a coborât dintr-un tren, iar la vederea acestora a încercat să fugă. La solicitarea polițiștilor, acesta le-a prezentat declarația pe propria răspundere în care completase, în mod ironic, că se deplasează în... interes profesional. "Înainte de a fi imobilizat, bărbatul a aruncat peste gardul împrejmuitor al unei biserici din apropierea gării o pungă de culoare albă, în care se afla cantitatea de 45 de grame de heroină, ce urma să fie comercializată pe raza municipiului Iași. Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020 și având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial Nr. 242 din 24 martie 2020, lucrătorii de poliție i-au solicitat inculpatului M.G.C. să prezinte declarația prevăzută de art. 4 alin.1 din OM 3/2020, în care s-a constatat că acesta consemnase în fals că se deplasează în interes profesional", relatează procurorii DIICOT.

Inculpatul va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: digi24.ro)

 

Image