fbpx

Tramvai vandalizat de două adolescente. Imaginile de pe camerele de supraveghere au ajuns la Poliţie

Tramvai vandalizat de două adolescente. Imaginile de pe camerele de supraveghere au ajuns la Poliţie

Image
Image

Un tramvai de 2 milioane de euro a fost vandalizat de două adolescente, în Iaşi. Acestea ar fi încercat să sustragă un port USB încastrat în perete, apoi s-au răzbunat desenând cu un marker permanent. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în mijlocul de transport în comun, iar imaginile au fost predate poliţiştilor.

Tinerele s-au așezat pe ultimele locuri din partea din spate a tramvaiului, chiar în dreptul camerelor de supraveghere. În imagini se poate vedea cum una dintre fete rupe capacul portului USB și încearcă fără succes să scoată dispozitivul. Incidentul a fost prezentat pe pagina de Facebook a companiei de Transport Public Iași, care a semnalat şi că tinerele au mâzgălit și interiorul vagonului cu un marker permanent.

Imaginile au ajuns la polițiști, care au deschis dosar penal, informează Antena 3. Aceștia le caută acum pe fete pentru a le trage la răspundere pentru faptele lor.

Tramvai vandalizat! Filmarea a ajuns la Poliţie

"Un alt tramvai modern PESA a fost vandalizat. Incidentul s-a petrecut recent, într-un vagon în care a urcat un grup de adolescenți, care a ocupat ultimele scaune ale vehiculului, în dreptul camerei de supraveghere. O tânără a rupt capacul portului USB montat în partea din spate a tramvaiului, apoi, împreună cu cealaltă persoană aflată lângă ea, a încercat să scoată dispozitivul din peretele mijlocului de transport, încercările fiind în zadar. În plus, pe unele părți ale interiorului vagonului au fost făcute și câteva însemnări cu un marker permanent. Cele două adolescente pot fi ușor de recunoscut de către polițiști, întrucât și-au îndreptat atenția chiar și către camera de supraveghere din vehicul, în timpul devalizării acestuia. Oamenii legii au primit deja imaginile în cauză și vor începe cercetările penale în acest caz, pentru tragerea la răspundere a autorilor infracțiunii", au scris reprezentanţii companiei de transport în comun.

Incidentul demonstrează totuşi importanţa existenţei unor camere de supraveghere video în mijloacele de transport în comun. De altfel, în cel mai recent episod al rubricii noastre de idei dedicate autorităţilor, "Telegrama" insista pentru introducerea unui sistem de supraveghere şi în vehiculele TCE Ploieşti, arătând că acesta ar ajuta la identificarea autorilor unor fapte de vandalism sau furt şi, poate mai important, ar putea să descurajeze comiterea unor fapte de acest gen.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.