fbpx

Un copil de trei ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea școlii

Image
Image

Un copil de trei ani, din jud. Iași, a murit, luni, înecat într-o fosă septică din curtea unei şcoli din comuna ieşeana Brăeşti. Dănuț mergea la grădiniţă de doar două săptămâni, fără documentele necesare, fiind trimis de părinți pentru a se obişnui cu restul copiilor.

Personalul Şcolii din satul Buda a intrat în alertă pentru că micuţul dispăruse. Mama băieţelului a fost anunţată, iar mai multe persoane, printre care şi "omul de serviciu" al şcolii, au început căutările. Cel din urmă avea să facă descoperirea şocantă, scrie bzi.ro.

Fosa septică, adâncă de câţiva metri, era acoperită cu un capăt de tablă ruginit. Copilul nu a observat probabil capacul şi a călcat exact pe el. Ar fi căzut în apă rece şi ar fi stat acolo mai mult de o oră. Echipajele de urgență chemate la fața locului au încercat în zadar să-l resusciteze, dar după câteva zeci de minute a fost pronunțat decesul.

Poliţiştii ieşeni au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, anunță bzi.ro.

"Colegii mei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că fosa septică nu era asigurată corespunzător. Cu siguranţă nu este nevoie de o anchetă că să vezi acest lucru. Pe de altă parte, orice s-ar face acum, nu putem să îl aducem înapoi pe micuţ. Putem să facem ceva ca o astfel de situaţie să nu mai apară pe viitor. Probabil, doamna director îşi va da demisia. În acest moment, în şcoală s-a declanşat o anchetă. Securitatea elevilor în perimetrul şcolii este răspunderea directorului", a precizat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, pentru sursa citată.

Culmea, groapa în care și-a pierdut viața copilul a fost săpată, acum 11 ani, chiar de tatăl micuțului.

Sursa foto: bzi.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.