Un pacient a dat în judecată spitalul pentru că şi-a cumpărat medicamentele

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Pacientul a invocat că spitalul ar fi trebuit să îi asigure două creme pe care a fost nevoit să le cumpere din banii săi. Nemulţumit că nu şi-a primit banii pentru medicamente - în condiţiile în care acestea sunt acoperite de asigurarea de sănătate, ieşeanul a dat în judecată unitatea sanitară şi cere să îi deconteze medicaţia pe care şi-a cumpărat-o de unul singur. Reprezentanţii spitalului spun că la mijloc a fost o neînţelegere şi că farmacia unităţii avea, de fapt, respectivele creme, însă medicul curant nu ştia acest lucru.

Potrivit Ziarul de Iași, Adrian Claudiu I., un fost pacient de-al Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, a dat în judecată unitatea sanitară după ce a fost ne­voit să îşi cumpere de unul singur medicamentele pentru tratament.
Omul se chinuie de apro­xima­tiv doi ani să îşi recupereze banii pe care i-a cheltuit pentru două unguente pe care unitatea sanitară ar fi trebuit să i le pună la dispozi­ţie, în condiţiile în care e asigurat, iar medicamentele sunt dintre cele acoperite de asigurarea de sănătate.
Prejudiciul invocat de bărbat e de 1.400 de lei. Cazul va fi tranşat zilele viitoare de către Tribunalul Iaşi, care printr-o sentinţă anterioară l-a obligat pe managerul Ioan Bîrliba să îi comunice în scris pacientului când şi de ce nu i-au fost plătiţi banii până acum.

Image