fbpx

Un preot şi un dascăl din Târgu Frumos, confirmaţi cu COVID-19

Un preot şi un dascăl din Târgu Frumos, confirmaţi cu COVID-19

Image
Image

Preotul şi dascălul de la biserica pe rit vechi din Târgu Frumos au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Potrivit „Ziarului de Iaşi”, săptămâna trecută, marţi, dascălul de la biserica pe rit vechi din oraş, a fost depistat ca fiind pozitiv la infecţia cu COVID-19 şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În momentul de faţă, oamenii din oraş sunt panicaţi. Cei doi ar fi mers prin gospodăriile oamenilor pentru a-i spovedi, a-i împărtăşi, dar şi pentru a strânge bani pentru o nouă biserică pe care vor să o ridice.

Surse apropiate DSP Iaşi au confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că, în urma anchetei epidemiologice începute de săptămâna trecută, au fost deja descoperite patru persoane pozitive, doar contacţi direcţi ai dascălului, dar că nu a fost finalizată lista de persoane cu care a intrat acesta în contact nici până astăzi. Urmează, apoi, şi contacţii preotului.

Preotul Nichita Ichim este una dintre cele mai puternice voci din comunitatea lipoveană din Târgu Frumos. Acesta a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că a mers săptămâna trecută în casele mai multor dintre enoriaşi, dar nu vrut să ne spună exact la câţi. „Am prezentat toate informaţiile Direcţiei de Sănătate Publică”, a precizat Nichita Ichim.
El a fost testat pozitiv cu un test rapid în cursul zilei de duminică, fiind transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase, unde se află internat şi în momentul de faţă.

Cum biserica pe rit vechi la care slujeşte acesta nu se supune canonic şi nu este în comuniune cu Biserica Ortodoxă Română, cel mai probabil, preotul şi dascălul nu au respectat recomandările stricte comunicate public de Patriarhie.

„În legătură cu informaţia solicitată, facem precizarea că ancheta epidemiologică a fost declanşată la sfârşitul săptămânii trecute şi urmăreşte stabilirea tuturor contacţilor, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru noul coronavirus. Trebuie precizat că în momentul de faţă nu este definitivată lista tuturor celor care au venit în contact cu persoanele confirmate. Persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus sunt internate în spital, unde li se administrează tratamentul specific”, au precizat reprezentanţii DSP Iaşi pentru „Ziarului de Iaşi”.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă Digi24.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.