fbpx

13 copii au ajuns la spital după ce au luat medicamente expirate crezând că sunt bomboane

13 copii au ajuns la spital după ce au luat medicamente expirate crezând că sunt bomboane

Image
Image

13 copii cu vârste între 4 și 16 ani, din Roman, au ajuns miercuri seară, în jurul orei 19:00, la Spitalul Municipal de Urgență Roman după ce s-au intoxicat cu medicamente expirate.

Potrivit stiri-neamt.ro, purtărorul de cuvânt al Spitalului din Roman a declarat faptul că cei 13 copii ar fi găsit o pungă cu medicamente și au crezut că sunt bomboane. Se pare că în pungă erau produse homeopate expirate din anii 2016-2018.

Copiii prezentau stări de vomă și dureri abdominale, iar părinții au sunat la Ambulanță.

„15.03.2023, ora 19:15, Roman, 13 pacienţi având diagnosticul de intoxicaţie voluntară medicamentoasă cu medicamente homeopate, dureri abdominale, vărsături”,  notează informarea Serviciului de Ambulanță Neamț.

Toți pacienții au fost preluați de un echipaj cu asistent medical şi transportat la CPU a Sp. Municipal Roman. Din CPU a fost transferat la Pediatrie Roman. Toți copiii au fost externați azi-noapte.

„DGASPC Neamț s-a autosesizat, cazul fiind deferit specialiștilor din cadrul Serviciului de Intervenție în Situații de Abuz. 

Verificările vor fi efectuate pentru o presupusă neglijare și se va proceda, în colaborare cu reprezentanții unității sanitare și cei ai Direcției de Asistență Socială Roman, la identificarea copiilor și a familiilor, precum și a contextului în care s-a petrecut acest eveniment nefericit. 

În funcție de rezultatele evaluărilor, se vor dispune măsurile care se impun în interesul superior al copiilor”, a transmis DGASPC Neamț, conform sursei citate.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto ilustrativ, Brasov.net.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.