fbpx

FOTO 📸 Imagini desprinse parcă din filmele Disney, surprinse în munții României

FOTO 📸 Imagini desprinse parcă din filmele Disney, surprinse în munții României

Image
Image

Romsilva a publicat, joi, imagini surprinse într-o ghețărie din județul Neamț. Asemănarea cu scenele din faimoasa producție Disney “Frozen – Regatul de gheață” este uimitoare. Pentru silvicultori nu reprezintă, însă, ceva ce văd doar pe ecrane, ci o parte importantă a activității. În astfel de ghețării nu încep, însă, aventurile unor personaje de desene animate, ci mii de povești ale copacilor din pădurile României.

 

“În zonele montane, unde zăpada se menține mai mult timp, silvicultorii Romsilva construiesc niște locuri speciale, «ghețari» sau «ghețării», în care sunt păstrați puieții forestieri până vor fi plantați, când condițiile vor permite. Dacă ar fi păstrați în condiții normale, puieții forestieri ar intra în vegetație, iar șansele de reușită a lucrării de împădurire ar fi minime.

Așadar, puieții sunt ținuți la rece câteva săptămâni, pentru a preveni intrarea acestora în vegetație.

Aceste «frigidere» naturale constau dintr-un strat gros de zăpadă bătătorită, de circa 80 centimetri, peste care se așterne un strat de circa 20 centimetri de rumeguș și sunt amplasate în locuri umbroase”, scriu cei de la Romsilva.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Direcția Silvică Neamț via Facebook/ Romsilva

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.