fbpx

FOTO. Trei tineri reținuți după ce au cultivat canabis pe un teren viran

FOTO. Trei tineri reținuți după ce au cultivat canabis pe un teren viran

Image
Image

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, vineri 28.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară în municipiul Piatra Neamț într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, din Piatra-Neamț, ar fi înființat o cultură de cannabis „outdoor”, pe un teren viran din Piatra-Neamț, cultură care ar fi fost recoltată în cursul lunii octombrie și depozitată într-un imobil, din localitatea Dobreni, cu scopul de a fi comercializată, în județele Neamț și Cluj, către diverși consumatori.

“În urma perchezițiilor efectuate în cauză au fost descoperite și ridicate , în vederea indisponibilizării, cantitatea de aproximativ 8 kilograme de canabis și dispozitivele și obiectele folosite la înființarea și întreținerea culturii de canabis.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată în comunicatul DIICOT.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto DIICOT.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.