fbpx

Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: Medicul rănit grav în timp ce încerca să salveze pacienții va fi dus la un spital din Belgia

Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: Medicul rănit grav în timp ce încerca să salveze pacienții va fi dus la un spital din Belgia

Image
Image

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, zece pacienți au murit, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, sunt în stare critică. Șase răniți sunt transferați la Iași, în timp ce medicul este adus la București, iar duminică urmează să fie transferat la un spital din Belgia.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara, potrivit AGERPRES, că medicul anestezist din Neamţ care a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii din incendiu va fi transferat în cursul dimineţii într-un spital din Belgia.

"Medicul de la Piatra Neamţ, medicul de anestezie şi terapie intensivă Cătălin Denciu, va fi transferat de la aeroport în această seară de la Iaşi către Bucureşti, la Spitalul Floreasca, unde va fi evaluat şi tratat pentru arsuri. Mâine dimineaţă va merge în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, la Clinica de Arsuri. În această perioadă spitalul nu primea din exterior, dar am avut discuţii împreună şi cu premierul şi au acceptat transferul mâine dimineaţă", a afirmat Tătaru.

Potrivit Digi24 medicul care a suferit arsuri grave, în special pe membre, are 48 de ani, era de gardă și a sărit efectiv în flăcări încercând să salveze pacienții. El va fi transferat la Spitalul Floreasca din Capitală. Întâmplarea face ca el să fi fost coleg de facultate și prieten cu ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă. Ancheta a fost încredințată procurorului Marius Iacob, care s-a ocupat de incendiul de la Maternitatea Giulești, și procurorului Eduard Mihai Ilie, care a instrumentat dosarul incendiului din clubul Colectiv.

„Un Colectiv, nu am alte cuvinte”, a declarat la Digi24 primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, care a relatat că a văzut cu ochii săi cum un bărbat își recunoștea mama printre victime.

Încă nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar fără îndoială flăcările au fost amplificate de instalațiile de oxigen existente în salonul de terapie intensivă. Toată aparatura era nouă, a declarat managerul spitalului la Digi24.

Primele imagini de la locul incendiului arată dimeniunea acestei noi tragedii din sistemul medical românesc.

 Sursă foto stirisuceava.net.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.