fbpx

Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: Peste 150 de persoane cu 35 de mijloace au acţionat la incendiul din Neamţ. Intervenţia a durat 20 de minute

Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: Peste 150 de persoane cu 35 de mijloace au acţionat la incendiul din Neamţ. Intervenţia a durat 20 de minute

Image
Image

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, generalul Paul Iamandi, a declarat, duminică dimineaţă, potrivit AGERPRES, că lichidarea incendiului izbucnit la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a durat aproximativ 20 de minute şi au acţionat peste 150 de persoane cu 35 de mijloace de intervenţie.

De asemenea, el a anunţat înfiinţarea unor comisii care să cerceteze cauzele producerii incendiului, dar şi respectarea condiţiilor de autorizare pentru securitatea la incendiu.

"Am dispus înfiinţarea a două comisii. Una care va face cercetarea şi va stabili o cauză probabilă de incendiu imediat ce se va putea, ce procurorul ne va permite accesul în interior, iar a doua comisie, care va lucra probabil tot din această dimineaţă, se va ocupa de verificarea în teren a respectării condiţiilor de autorizare, să vedem dacă cumva în acea secţie de terapie intensivă în ultima perioadă s-au făcut anumite modificări care ar fi impus solicitarea acestui document - autorizaţia de securitate la incediu - de la Inspectoratul Neamţ", a declarat Iamandi, la finalul şedinţei de urgenţă organizate la Ministerului Afacerilor Interne, în urma tragediei de la Piatra Neamţ.

În acelaşi context, secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a precizat că ancheta în cazul incendiului a fost preluată de Parchetul General, fiind desemnaţi doi procurori care se deplasează la faţa locului. Ei sunt sprijiniţi de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Institutului Naţional de Criminalistică.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.