fbpx

Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț | Prefect: Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP

Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț | Prefect: Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP

Image
Image

Tragedia de la Spitalul Județean Neamț, în care au murit zece oameni, aduce în prim plan mai multe întrebări fără răspuns.


Prefectul județului, George Lazăr, a declarat la Digi24, că spitalul a greșit pentru că efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP. "Secția care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresa la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru", a declarat prefectul de Neamț, George Lazăr. 

"La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mări capacitatea secției de ATI, care până acum funcționa la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziție, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal și nu au fost verificări din partea celor care aveau competență și răspundeau tehnic pentru această modificare. Specialiștii de la ISU, parchetul, polițiștii, criminaliștii trebuie să stabilească date concrete în urma anchetei. Acum sunt niște date care se desprind din discuțiile avute cu cadrele medicale și cei de la ISU. A fost un fel de "hei-rup" de a muta secția de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greșit că a făcut lucrările fără aprobare", a conchis prefectul, potrivit sursei citate.

Zece pacienți au decedat și șapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă în cea mai mare tragedie de acest fel după incendiul din clublul Colectiv de acum cinci ani. 

Salonul era unul dintre cele două de terapie intensivă, unde erau internați 16 pacienți. Toți intubați și toți cu același diagnostic: COVID-19.
Potrivit Digi24, ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a luat măsuri pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică.

„În cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI. În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană”, au transmis reprezentanții Spitalului din Piatra Neamț.

Sursă foto stirisuceava.net.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.