fbpx

Incendiu uriaș pe muntele Pietricica! Au intervenit pompieri din trei județe (video)

Incendiu uriaș pe muntele Pietricica! Au intervenit pompieri din trei județe (video)

Image
Image

Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit, marți seară, în jurul orei 22.30, în Piatra Neamț, pe muntele Pietricica. Flăcările amenințau să se extindă la locuințe și la o mănăstire, în zonă înregistrându-se și vânt puternic.

La fața locului au intervenit echipaje din trei județe: ISU Neamț (cu 8 autospeciale, 7 autoturisme de serviciu, 2 microbuze cu 147 militari), ISU Bacău (cu 3 autospeciale de stingere cu 13 militari) și ISU Iași (cu 2 autospeciale de stingere cu 7 militari), alături de 45 de  lucrători de la Direcția Silvică (Ocoalele Silvice de la Vaduri, Gârcina și Roznov), 25 angajați de la Primăria Piatra Neamț (BMSU, Publiserv și Salubritas) și voluntari, suprafața afectată fiind de aproximativ 20 de hectare, potrivit stiri-neamt.ro.

“Incendiul de pe Pietricica a fost stins. Echipaje ale detașamentelor ISU, ajutați de voluntari  de la Biroul Managementul Situațiilor de Urgență și de la societățile Publiserv și Salubritas intervin pentru eliminarea tuturor riscurilor. Zona va fi supravegheată toată noaptea.  Mulțumim ISU Neamț pentru intervenția promptă!”, au transmis reprezentanții Primăriei Piatra Neamț, în noaptea de marți spre miercuri.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproximativ trei ore.

Primar: Este un incendiu de vegetație, dar există mai multe variante privind sursa lui

“Dragi prieteni,

Incendiul de pe Pietricica a fost domolit și nu mai reprezintă un pericol. Le mulțumesc echipelor de pompieri care au intervenit prompt și profesionist, reușind sa domolească rapid focul, chiar și în aceste condiții de vânt puternic, și sa preîntâmpine o tragedie cumplită.

Este un incendiu de vegetație, dar există mai multe variante privind sursa lui - autoritățile ne vor spune la momentul potrivit.

Important este că situația este sub control în acest moment. Sunt aici, împreună cu pompierii, vă voi anunța dacă apar informații noi. Sper ca focul să fie stins complet în curând”, a transmis, după izbucnirea incendiului, primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa imagini: stiri-neamt.ro

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.