Reacția Spitalului Judeţean Piatra Neamţ după ce o femeie care a născut acasă a murit

Reacția Spitalului Judeţean Piatra Neamţ după ce o femeie care a născut acasă a murit
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Alexandru Filimon, s-a referit la cazul femeii care a născut acasă şi a murit la spital, afirmând că aceasta a fost resuscitată de câteva ori la unitatea medicală, fusese stabilizată, dar din cauza pierderii de sânge, a fost declarat decesul. El a precizat că bebeluşul născut este sănătos şi bine îngrijit, adăugând că nu era niciun motiv ca femeia să nu vină la spital pentru a naşte.

Alexandru Filimon a comentat vineri, potrivit News.ro, cazul femeii care a născut acasă şi a ajuns apoi la spital în stare gravă. 

“Din păcate, pacienta care a venit la noi la spital într-un târziu şi pe urmă a decedat. Pacienta a venit la noi la spital sâmbăta trecută. A fost resuscitată de câteva ori de colectivul de medici atât din UPU, cât şi pe ambulanţă. Toată echipa de secţia de OG a intrat în operaţie cu doamna respectivă, au reuşit să o stabilizeze, dar, din păcate, din cauza pierderii de sânge, luni dimineaţă s-a declarat decesul. E o situaţie nefericită. E păcat pentru că acel copil născut este sănătos şi foarte bine îngrijit la noi la spital. De asemenea, colectivul de medici din spital este foarte bun şi secţia obstretică-ginecologie de la noi din spital este printre cele mai dotate, renovate, iar condiţiile hoteliere sunt foarte bune. Nu era niciun motiv ca doamna respectivă să nu vină la spital”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. 

El a fost întrebat dacă este o modă în zona respectivă ca femeile să nască acasă, având în vedere că după câteva zile de la acest caz o altă femeie a dat naştere unui copil la domiciliu. 

“Nu am auzit de aşa ceva. Sunt manager la spital de doi ani şi jumătate şi e primul caz cu care mă întâlnesc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. E surprinzător că au fost două cazuri din acelaşi judeţ în curs de o săptămână”, a explicat Alexandru Filimon. 

O femeie de 42 de ani din judeţul Neamţ a murit după ce a decis să nască acasă, cu ajutorul unei moaşe găsite pe internet, deşi mai mulţi doctori o avertizaseră că este o sarcină cu risc şi recomandaseră naşterea prin cezariană. 

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto News.ro.

Image