Șefa de la Oncologie Suceava, care ar fi primit mită de la zeci de pacienți, plasată în arest la domiciliu

Șefa de la Oncologie Suceava, care ar fi primit mită de la zeci de pacienți, plasată în arest la domiciliu
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Șefa Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava acuzată de procurori că ar fi luat mită de la zeci de pacienți, bolnavi de cancer, a fost eliberată din arest preventiv și plasată în arest la domiciliu.

Potrivit Monitorul de Suceava Curtea de Apel Suceava a admis contestația depusă de medicul Anca Dumitrovici Ababneh la decizia de arestare preventivă luată de tribunal și a decis că aceasta poate fi cercetată în continuare în arest la domiciliu.

Față de medic au fost stabilite și o serie de interdicții, printre care și cea să nu exercite profesia de medic, în exercitarea căreia a săvârşit fapta. De asemenea, nu are voie să părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. O altă obligație este să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată. O altă interdicție este să comunice, direct sau indirect, cu martori, suspecți, dar nici cu pacienţii care se aflau în supravegherea medicală, în calitate de medic oncolog, şi aparţinătorii acestora. Anca Dumitrovici Ababneh a fost reținută pe 19 ianuarie în urma unui flagrant, iar a doua zi a fost arestată pentru 30 de zile de un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava, măsură pe care a contestat-o.

Ce spun procurorii

”Cercetările efectuate până în prezent în cauză au relevat că inculpata, în calitate de medic specialist oncolog la Spitalul Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava, în perioada aprilie 2022-19 ianuarie 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în mod repetat, a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, a pretins și a primit diferite sume de bani (sume variabile, respectiv 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Doctorița este acuzată de 64 de infracțiuni de luare de mită în formă continuată, din care 62 de acte de materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, respectiv în 7 zile lucrătoare consecutive, în luna decembrie 2022. Cele 7 zile sunt probabil cele în care s-a făcut monitorizarea permanentă a cabinetului.

Citește mai mult pe Monitorul de Suceava

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Foto ilustrativ, ziare.com.

Image