fbpx

50 de oameni au rămas blocați în telescaun, după ce un șofer a intrat cu mașina într-o zonă cu trafic rutier interzis

50 de oameni au rămas blocați în telescaun, după ce un șofer a intrat cu mașina într-o zonă cu trafic rutier interzis

Image
Image

Reprezentantul SC Telescaun Vatra Dornei, Paul Boncheş, a afirmat că incidentul de duminică, în urma căruia aproximativ 50 de persoane au rămas blocate în telescaun, a fost cauzat de un şofer care a intrat cu maşina într-o zonă interzisă traficului rutier. Șoferul respectiv a lovit un scaun al telescaunului. Paul Boncheş a precizat că cei afectaţi au primit înapoi contravaloarea biletului şi că urmează şi un raport din partea celor de la ISCIR Iaşi.

„Duminică, 24 aprilie, în jurul orei 15:20, Telescaunul s-a oprit, iar la încercarea de repornire am observat că nu există blocaj, ceea ce a însemnat că este vorba despre ceva mai grav. La scurt timp, am primit un telefon din partea numitului Sergiu Rusu, care m-a anunţat că a făcut o mare prostie: a intrat cu maşina de teren personală într-un scaun al Telescaunului, în zona intermediara, acolo unde acesta circulă la o înălţime mică de sol. Zona respectivă este proprietate privată şi este semnalizată cu indicatoare privind accesul interzis, ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o vină comună, ci, exclusiv, individuală. Am fost, astfel, nevoiţi, după constatarea echipei tehnice a Telescaunului că remedierea avariei necesită câteva ore de muncă, să urmăm procedurile ce se impuneau”, a explicat Paul Boancheş, potrivit stiripesurse.ro.

El a precizat că apoi au fost anunţate instituţiile de salvare.

"A fost anunţată ISCIR Iaşi, s-a sunat la 112, am anunţat instituţiile de salvare cu care colaborăm în astfel de situaţii, timp în care lucrătorii Telescaun Vatra Dornei au fost în permanenţă în dialog cu turiştii blocaţi, care au fost şi martorii momentului în care maşina a lovit instalaţia şi cărora le mulţumesc pentru înţelegerea de care au dat dovadă. De asemenea, aceştia au primit contravaloarea biletului înapoi, iar din discuţiile avute se pare că nu vor fi plângeri depuse din partea lor. La începutul acţiunii de coborâre a turiştilor au avut prioritate un minor şi o persoană diabetică, de aceeaşi atenţie sporită beneficiind toate persoanele blocate”, a mai afirmat reprezentantul SC Telescaun Vatra Dornei.

Aproximativ 50 de persoane au rămas blocate, duminică, în telescaunul din Vatra Dornei. Pompieri militari şi salvamontişti au intervenit pentru recuperarea acestora şi au reuşit să coboare toate persoanele în siguranţă la bază.

Sursă foto Digi24.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.