fbpx

Bărbat amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie: „Agentul a zis că nu-l interesează ce zice Vela”

Bărbat amendat pentru că s-a dus cu mașina la spălătorie: „Agentul a zis că nu-l interesează ce zice Vela”

Image
Image

Un bărbat din Vatra Dornei a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că şi-a dus maşina la o spălătorie din oraş. Ministrul de Interne anunţase că acest lucru este permis atunci când este necesar şi cu o declaraţie de proprie răspundere completată.

 

Deşi bărbatul avea declaraţia pe proprie răspundere la el, poliţistul l-a amendat, scrie Monitorul de Suceava. Chiar şi colegul de patrulă a căutat pe internet şi a aflat că deplasările cu maşina la spălătorie sunt permise, însă amenda a rămas.

„Am plecat de la domiciliu cu declaraţia pe proprie răspundere completată cu destinaţia Magazin, fiind cel mai apropiat, şi apoi o spălătorie auto Self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de poliție şi tratat ca un infractor. Le-am prezentat declaraţia şi actul de identitate. Poliţistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă şi aroganță mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliţiei, salvării şi taximetriştilor şi că doreşte să mă amendeze. Am încercat să-i explic de precizările oficiale ale MAI, dar agentul în cauză mi-a spus că nu îl interesează ce spune Vela sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI şi că dacă în ordonanţă nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează şi că scopul lui este de a aplica doar ordonanţele militare. Colegul său între timp a căutat pe telefon textul publicat şi a încercat să i-l arate, dar acesta a rămas ferm pe poziţie. Colegul părea că nu este întru totul de acord cu acţiunile agentului cu pricina, drept urmare s-a retras în maşină”, a declarat bărbatul amendat pentru sursa citată.

Una din întrebările cu care s-au confruntat frecvent autoritățile în ultima perioadă vine de la oameni care vor să știe dacă pot merge cu mașina în service, pot cumpăra piese auto sau pot merge cu automobilul la spălătorie. "Sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat", a explicat MAI într-un comunicat oficial. Observaţi că există, totuşi, o condiţionalitate, "atunci când acest lucru este necesar", ceea ce, practic, e de natură să genereze interpretări şi să lase totul, din nou, la decizia poliţistului din stradă.

(FOTO: Profimedia)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.