fbpx

Braconieri condamnați pentru că au împuşcat un cerb şi patru căprioare

Image
Image

Doi indivizi care au fost prinşi la braconat în pădurile din zona de munte a judeţului Suceava şi-au aflat pedepsele. Curtea de Apel Suceava a menţinut soluţia dictată de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru doi bărbaţi din Borşa care în aprilie 2012 au împuşcat un cerb şi patru căprioare, dintre care trei erau gestante.

Potrivit monitorulsv.ro, magistraţii celor două instanţe de judecată i-au găsit vinovaţi pe Raul Gabriel Timiş și pe Paul Sorin Danci, pentru săvârşirea infracţiunilor de „braconaj cinegetic” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”. Raul Gabriel Timiş a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în timp ce Paul Sorin Danci trebuie să stea după gratii pentru o perioadă de 7 ani şi 2 luni de zile.

Sorin Paul Danci a fost trimis în judecată, în cursul anului trecut, într-un alt dosar de „braconaj cinegetic”. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Vatra Dornei, care trebuie să ia în perioada următoare o decizie pentru fapta din noaptea de 23 spre 24 august 2017.
Sorin Paul Danci a fost singurul prins în pădure, deși la braconaj au mai participat și alți indivizi. Acesta este acuzat că a împușcat doi cerbi adulți, dar și un pui de căprior, în vârstă de aproximativ 3 luni.
Polițiștii de la Vatra Dornei au avut informații, din noaptea de 23 spre 24 august 2017, despre o mașină de teren suspectă, care se deplasa către zona Măgura Mare, în comuna Cârlibaba, din interior fiind manevrat un proiector folosit de braconieri. Polițiștii ajunși la fața locului au descoperit în pădure o mașină de teren înmatriculată în Bulgaria, care avea pană și era încuiată. În zonă a mai fost reperat un autoturism suspect, însă acel șofer a demarat în trombă și nu a fost prins. În timpul cercetărilor din zorii zilei de 24 august, în pădure a fost identificat Sorin Paul Danci, din Cârlibaba care susținea la momentul respective că se afla acolo pentru a căuta lemne de foc și a culege ciuperci. Ulterior, în cadrul anchetei s-a stabilit că mașina găsită abandonată era a lui Danci. În interiorul mașinii au fost găsite trei cadavre ale unor cervide împuşcate şi mai multe bunuri specifice braconierilor, respectiv un proiector, un cuţit tip macetă şi un briceag.

Susrsă foto monitorulsv.ro.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.