Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cere ridicarea carantinei în Suceava și localităților limitrofe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență cere ridicarea carantinei în Suceava și localităților limitrofe
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a propus instituţiilor centrale ridicarea carantinei impuse municipiului reşedinţă de judeţ şi celor opt localităţi limitrofe.

Potrivit Suceava News, a fost adoptată Hotărârea nr. 17/11.05.2020 a CJSU, prin care s-a aprobat propunerea DSP Suceava de ridicare a măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor opt localităţi.
Hotărârea CJSU Suceava și propunerea D.S.P. Suceava a fost înaintată Institutului Național de Sănătate Publică spre avizare, și autorităților centrale spre analiză, în vederea adoptării unei măsuri.

Aceste aspecte au fost aduse la cunoștința primarilor celor 9 localități din zona carantinată, în cadrul unei ședințe operaționale, la care au mai participat prefectul județului Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, subprefectul Daniel Prorociuc, directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică, dr. Manuela Trifan și directorul medical interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Valeriu Gavrilovici.

Potrivit sursei citate, membrii Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Suceava s-au întrunit astăzi, într-o ședință extraordinară, pentru a analiza situația la zi a evoluției infecțiilor cu COVID- 19 la nivelul județului Suceava, cu preponderență pe zona supusă măsurii de carantină prin Ordonanța Militară nr. 6/30.03.2020, respectiv propunerea Direcției de Sănătate Publică Suceava de solicitare a ridicării măsurii de carantinare a municipiului Suceava și a celor 8 localități limitrofe.

Sursă foto svnews.ro.

 

Image