Detalii noi în cazul bărbatului care a murit imobilizat de jandarmi, la Vatra Dornei: Ar fi fost pulverizat cu un spray paralizant pentru câini

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Jandarmii care au intervenit în incidentul de la Vatra Dornei, în urma căruia un bărbat a murit, sunt acuzaţi că au folosit un spray paralizant pentru câini. Șeful Jandarmeriei din Vatra Dornei este acuzat că a ordonat angajaţilor să predea la anchetă un alt spray.

Potrivit MEDIAFAX, Ioan Marocico, avocatul familiei bărbatului decedat, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri şi favorizarea infractorului.
Femeia jandarm care a intervenit în parcul din Vatra Dornei ar fi folosit un alt spray decât cel din dotarea Jandarmeriei Române. Potrivit lui Ioan Marocico, femeia a folosit un spray pe care şi-l cumpărase ca să se apere de câini.
Mai mult, acesta suştine că spray-ul folosit nu a fost predat iniţial anchetatorilor, după ce comandantul Detaşamentului de Jandarmi din Vatra Dornei i-ar fi ordonat subalternei sale să predea unul din dotarea Jandarmeriei.
Acesta a formulat şi o plângere penală pe numele comandantului.

În iulie, victima ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicată într-o altercaţie cu jandarmii din oraş. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray. Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.
Potrivit certificatului de deces,bărbatul a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorie acută. În document, la cauze antecedente apăreau însă şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total. Acesta a fost doar raportul preliminar al medicilor legişţi.

Sursă foto StiriSuceava.net.

 

Image
Image