fbpx

Detalii noi în cazul bărbatului care a murit imobilizat de jandarmi, la Vatra Dornei: Ar fi fost pulverizat cu un spray paralizant pentru câini

Image
Image

Jandarmii care au intervenit în incidentul de la Vatra Dornei, în urma căruia un bărbat a murit, sunt acuzaţi că au folosit un spray paralizant pentru câini. Șeful Jandarmeriei din Vatra Dornei este acuzat că a ordonat angajaţilor să predea la anchetă un alt spray.

Potrivit MEDIAFAX, Ioan Marocico, avocatul familiei bărbatului decedat, a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri şi favorizarea infractorului.
Femeia jandarm care a intervenit în parcul din Vatra Dornei ar fi folosit un alt spray decât cel din dotarea Jandarmeriei Române. Potrivit lui Ioan Marocico, femeia a folosit un spray pe care şi-l cumpărase ca să se apere de câini.
Mai mult, acesta suştine că spray-ul folosit nu a fost predat iniţial anchetatorilor, după ce comandantul Detaşamentului de Jandarmi din Vatra Dornei i-ar fi ordonat subalternei sale să predea unul din dotarea Jandarmeriei.
Acesta a formulat şi o plângere penală pe numele comandantului.

În iulie, victima ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicată într-o altercaţie cu jandarmii din oraş. Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa după ce s-a opus încătuşării, iar jandarmii au folosit spray. Incidentul s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiţă. Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.
Potrivit certificatului de deces,bărbatul a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorie acută. În document, la cauze antecedente apăreau însă şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total. Acesta a fost doar raportul preliminar al medicilor legişţi.

Sursă foto StiriSuceava.net.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.