Doi migranți din Guineea Franceză și Gambia prinși după ce au trecut frontiera în România

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Potrivit newsbucovina.ro, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut, joi, doi cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia care au încercat să intre ilegal în România, din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că, în jurul orei 10.20, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei de stat pe raza localităţii Falcău doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele în cauză, ambii bărbați, nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

Din verificările preliminare a reieșit faptul că cele două persoane sunt cetăţeni din Guineea Franceză şi Gambia, în vârstă de 25, respectiv 17 ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, pe jos, pe câmp.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei doi cetățeni urmează să fie predați în baza acordului de readmisie, autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Sursă foto newsbucovina.ro

Image