fbpx

Mită la morgă! Autopsierii unui spital judeţean, trimişi în judecată

Mită la morgă! Autopsierii unui spital judeţean, trimişi în judecată

Image
Image

Mită la morgă | Toţi cei patru autopsieri de la Spitalul Judeţean Suceava şi o îngrijitoare au fost trimişi în judecată de procurori, într-un dosar de luare de mită, furt şi înşelăciune.

Mită la morgă | Procurorii de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au trimis în judecată toți cei patru autopsieri ai Spitalului Județean Suceava și o îngrijitoare, informează Monitorul de Suceava. Anchetatorii susţin că angajaţii unităţii medicale cereau bani de la aparţinători pentru spălarea sau îmbălsămarea trupurilor pacienţilor decedaţi. În funcţie de serviciile prestate şi posibilităţile familiilor, aceştia încasau între 20 şi 350 de lei per "client".

Mită la morgă | Cinci persoane trimise în judecată

Mită la morgă | În cazul uneia dintre angajate, procurorii vorbesc despre 36 de infracţiuni de luare de mită şi una de furt: "În sarcina acesteia s-a reținut că în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, în perioada februarie-aprilie 2020, a pretins și/sau primit de la un număr de 36 aparținători ai persoanelor decedate sume de bani cuprinse între 20 și 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare și predarea către aceștia. De asemenea, la data de 04.04.2020, inculpata și-a însușit suma de 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, bunuri pe care aceasta ar fi trebuit să le predea persoanei împuternicite de familie să le ridice".

Femeia este cercetată sub control judiciar, cu interdicţia de a mai profesa, mai arată sursa citată.

În cazul celorlalţi autopsieri, procurorii susţin că au probat între una şi şapte infracţiuni comise. Aceştia nu au primit nicio interdicţie de exercitare a profesiei. Pe lista inculpaţilor apare şi o îngrijitoare, acuzată că a pretins şi primit sume cuprinse între 50 şi 200 de lei de la patru aparţinători ai unor pacienţi decedaţi.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.