fbpx

Nici focarul de COVID-19 nu-i opreşte. Noi tăieri ilegale de arbori, descoperite în Suceava

Nici focarul de COVID-19 nu-i opreşte. Noi tăieri ilegale de arbori, descoperite în Suceava

Image
Image

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat sâmbătă că Garda Forestieră Suceava a descoperit tăieri ilegale de arbori în valoare de 90.000 de lei în timpul unor cercetări făcute acum cu privire la provenienţa unui transport ilegal depistat în urmă cu aproxmativ o lună şi jumătate. Practic, când au ajuns în zona din care bănuiau că fusese tăiat materialul lemnos iniţial, inspectorii au găsit o cantitate de două ori mai mare.

„Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienţei celor 61,7 mc de lemn rotund de răşinoase confiscaţi pe 13.03.2020. Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat în martie, respectiv localitatea Suceviţa (Pârâul Rotari) unde, în platforma primară din zona menţionată, a fost constatată şi inventariată cantitatea de aproape 130 mc de lemn rotund”, a anunţat Costel Alexe pe pagina lui de Facebook.

Ministrul susţine că în cadrul acţiunii „au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi provenienţa materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie”.

"Garda Forestieră Suceava, în cooperare cu reprezentanții M.A.I și M.Ap.N, va continua controalele şi patrulările în scopul prevenirii și a combaterii delictelor silvice, atât în pădure cât și pe drumurile publice", a conchis Costel Alexe.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.