O femeie acuzată că şi-a răpit fetiţa din Suedia a fost arestată în România

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Autorităţile suedeze au emis în luna martie un mandat european de arestare pe numele Ralucăi Iacobeţ, o femeie originară din Sibiu, pentru că şi-ar fi răpit fetiţa de 5 ani şi ar fi adus-o în România. Potrivit adevărul.ro, femeia a fost prinsă de poliţiştii suceveni în momentul în care se afla într-o vizită la Mănăstirea Putna, împreună cu fetița.
Femeia, acuzată că şi-ar fi răpit fiica în vârstă de cinci ani, și-a părăsit partenerul de viaţă, un cetăţean suedez, şi a venit în ţară cu tot cu fetiţa lor. Bărbatul a reclamat dispariţia fetei şi a depus o plângere pe numele mamei. Autorităţile suedeze au emis un mandat european de arestare pentru Raluca Iacobeţ. Astfel, femeia a fost prezentată Curţii de Apel Suceava, care a emis ordonanţa de reţinere şi apoi un mandat de arestare de 30 zile. Femeia a fost introdusă în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, unde se află şi acum, iar minora a fost internata intr-un centru specializat, de unde a fost luată de tatăl ei.
„Pe 28 martie, la orele dimineţii, copilul a fost adus de organele de poliţie la noi la Centrul de Urgenţă. După-amiază tatăl a venit cu toată documentaţia şi a preluat copilul. Acum sunt în Suedia. Fetiţa era degajată, s-a împrietenit cu copiii, chiar dacă nu vorbea limba română. A doua zi a venit în vizită la Centru. Era foarte sociabilă, nu era speriată”, a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, potrivit adevarul.ro.
Autorităţile din Peninsula Scandinavă au făcut demersuri pentru extrădarea femeii care este acuzată de răpire, însă Curtea de Apel Suceava a respins cererea de extrădare, ceea ce înseamnă că Raluca Iacobeţ va fi eliberată.
Foto cu caracter ilustrativ.

Image